Rozdelvac-web

Holistická (celostní) kosmetika

Rozdelvac-web
Holistická (celostní) kosmetika

Holistický, jinak také celostní, přístup je už obecně známý pojem v oblasti zdravotní péče. Ale co holistického nebo celostního si představit na kosmetice? Však jde jen o aplikaci krémů, masek nebo sér, aby se pleť zregenerovala a vyživila. Ale jen o tom opravdu není. Holistická kosmetika se odlišuje od tradiční kosmetiky tím, že neklade důraz pouze na vnější vzhled, ale také na celkové zdraví a pohodu člověka. Vyklidněná mysl, důvěra, pocit bezpečí a správná diagnostika pleti jsou základními kameny další péče v salonu i doma. 

Jak si představit holistickou kosmetiku?

Holistická kosmetika se soustředí na to, že krása začíná uvnitř. Péče o pleť a tělo je totiž úzce propojena s výživou, emocemi, životním a duševním stavem. Stav a typ pleti dokáže kosmetička stanovit jednoduše tak, že pleť vidí a dotýká se jí. Příčiny vzniku stavu ale zjistí až díky spolupráci s klientkou. Pokud chce nastavit nejlepší péči, je důležité, aby i trochu poznala vaše zvyky, prostředí ve kterém pracujete, domácí rutinu a mohla vám vysvětlit co a proč se děje. Příčinou může být spousta faktorů a dost často jejich kombinace. Stres, nevhodná životospráva, nedostatečný pitný režim, nesprávná domácí péče… Často stačí malá změna našich návyků nebo úprava domácí rutiny a dějí se divy.

Teprve pokud si dokáže dát věci do souvislostí, může správně složit samotné ošetření a poradit se správnou domácí péčí. 

Jaké kosmetické produkty si budete dopřávat?

Holistická kosmetika preferuje přírodní a organické produkty bez zbytečných, pleť zatěžujících chemických látek. Pokud se použijí kvalitní produkty, jsou vhodné a bezpečné i pro citlivou pleť. Během ošetření se využívají různé bylinné výtažky, esenciální oleje a jiné přírodní složky.

Každý člověk je jedinečný, a holistická kosmetika to respektuje a dokáže zohlednit. Produkty a postupy se přizpůsobí vždy konkrétním potřebám a typu pleti klientky. 

Soulad těla a mysli.

V neposlední řadě je také důležité se zaměřit na energetickou rovnováhu a harmonii těla a mysli. Díky tomu je možně znovu obnovit přirozené biologické procesy v těle a podpořit přirozenou schopnost těla rychleji obnovovat a regenerovat pleť.

Během péče si často můžete dopřát i rituály péče o pleť nebo tělo, které pomáhají dostat mysl do hluboké meditace a vydatně relaxovat. Díky tomu se snáze uvolní stres a posílí celkový pocit pohody. Jde jednoduše o jedinečný přístup k péči o krásu, který zdůrazňuje spojení mezi tělem, myslí a duší a klade důraz na trvalou a udržitelnou krásu.

Které mé ošetření je holistické a které jen kosmetika?

Pokud ženy chtějí jen klasické kosmetické ošetření, mohou si vybrat z klasické péče s masáží (Regenerační kosmetické ošetření) nebo bez masáže (Hloubkové čištění a regenerace). 

Pokud si chtějí dopřát péči celostní (Hýčkaná přírodou, Celostní očista pleti i mysli), získají ke kosmetickému ošetření a hloubkovému čištění pleti i další rozměr. A to péči i o své „nevědomé“ energetické tělo, ostatní smysly, pocity, emoce… Celá péče je podpořena individuálním výběrem esenciálních olejů. Ty díky svému složení a vlastnostem dokáží spouštět další chemické a biologické procesy v celém těle. Pečlivě vybraná hudba jen doladí celý proces. 

Před masáží si užijí úvodní rituál celého těla. Díky němu se v těle rozproudí životní energie. Během masáže obličeje, dekoltu a šíje prožijí dokonalou relaxaci. Díky tomu se zajistí mnohem účinnější a efektnější vstřebávání aktivních látek z kosmetických přípravků. Celé tělo se dostává do stavu, kdy se aktivují hojivé procesy a dochází k uvolnění, regeneraci pleti a hluboké relaxaci těla. Pokaždé je prožitek jiný. Záleží na tom, co zrovna potřebuje tělo nebo mysl mé klientky.

V kombinaci s hudbou nebo barvou osvětlení dokážeme uvolnit stres, podpořit ženskou energii, pohýčkat vnitřní dítě, zesílit intuici – prostě přesně to, co je třeba.

Z kosmetického ošetření se tak stává nástroj, který dokáže nastartovat změnu, pomoci rozhodnout se, najít řešení dlouhodobého problému. Nebo vám dovolí si „jen“ hluboce a kvalitně odpočinout.

Je to prostě něco víc…

Chcete také zažít kosmetiku trochu jinak? Tak neváhejte a přijďte. Termín si můžete objednat on-line zde.

Těším se na Vás

Magda

Rozdelvac-web