Co byste na kosmetickém ošetření neměla zažít!

kosmetika

Už jste se někdy po kosmetickém ošetření pleti vracela domů a přemýšlela, kterým kanálem se vydat? Objednáváte se zásadně večer, abyste šla domů za tmy? Ještě u kosmetičky nanesete raději make-up, aby se vás doma nelekli? Tak takhle opravdu už ne! Na co si tedy dát pozor?

Kosmetička se o vás před kosmetickým ošetřením nezajímá...

Přijdete prvně ke kosmetičce, lehnete na lehátko a začne ošetření…tak to rychle zbystřete. To opravdu není v pořádku! Vaše kosmetička o vás potřebuje znát pár informací. Nééé, opravdu nejde o váš rodinný stav 😉!

Jenže my kosmetičky potřebujeme vědět, zda neberete dlouhodobě léky, které by mohly mít nějaký vliv na vaši pokožku. Nebo jestli nemáte předepsaná zrovna antibiotika. Měly bychom znát, zda nemáte problémy například se štítnou žlázou, nejste těhotná, snažíte se otěhotnět nebo se neléčíte třeba s rakovinou… A proč bych to měla jako vědět? Protože některé stavy můžou v lepším případě ovlivnit výsledek kosmetického ošetření, v horším případě může ošetření zhoršit váš stav.

Další věc, na kterou bychom se měly optat, jsou vaše návštěvy u jiné kosmetičky, v centru estetické medicíny nebo jestli třeba nejste v péči dermatologa. A fakt nesonduji, co konkurence! Ale pokud jste byla na nějakém zákroku nebo třeba chemickém peelingu, může mít kombinace dvou ošetření rychle za sebou i celkem nepříjemné následky. A nebo vaše finance investované do drahé výplně odplavíme například delší masáží.

Bolestivé kosmetické ošetření...

Čištění pleti pro některé kosmetičky ještě dnes znamená manuálně čistit – známe pod pojmem „hnípání“. Vezme papírové ubrousky a jede jeden pór za druhým. Myslím, že jsme to zažily všechny. Po takové proceduře pak následuje ta cesta kanálem.

Dobře, i to bychom jednou do měsíce daly… ale to není ten zásadní problém. I když chodíte pravidelně na kosmetiku, ale nikdo Vás nenaučil správnou domácí péči, máte s pravděpodobností limitně blížící se 1 (rozuměj šance skoro 100%) dehydratovanou pokožku. Pak je manuální čištění masakr. Pór je u svého vrcholu zúžený a jde jen těžko vyčistit. A navíc při mačkání pokožky při čištění dochází ke zhmoždění a někdy až k zjizvení tkáně. Zaděláno je tím nejen na možné jizvy a popraskané žilky, ale do budoucna i na pigmentové skvrny.

Asi jste už pochopily, že já se s manuálním čištěním opravdu nikdy neztotožnila. Jsou ale ženy, které ho vyžadují. To samozřejmě respektuji, jen je takto neošetřím. Pokud to ale není váš případ, jsou k dispozici i sofistikovanější postupy. Třeba ultrazvukové čištění pleti ultrazvukovou špachtlí nebo jiné přístrojové metody. Výborná pak může být kombinace přístrojů s různými neabrazivními peelingy (to jsou ty, co neobsahují jakákoli zrníčka) – např. enzymatickými peelingy nebo slabé AHA a BHA kyselinky. Existují i hloubkově čistící masky, to už pak záleží na dané kosmetice.

Extrémně hluboké póry pak jdou vyčistit manuálně pomocí speciálních nástrojů, ale velmi opatrně a za mne jen ve chvíli nouze nejvyšší.

Odcházíte z kosmetického ošetření, ale nedozvěděla jste se nic o domácí péči...

Proběhlo ošetření, vlastně ani nevíte jaké a Vy odcházíte domů a jste na tom jako před návštěvou. Netušíte, jak o pleť doma pečovat. Opět nevíte, co koupit. V drogerii přešlapujete u regálů, a i když byste si klidně u vaší kosmetičky nějaký krém koupila, nic vám nenabídla…Tak to ne!

Když od kosmetičky odcházíte, měla byste vědět, jaký máte typ pleti, jaký je její stav a co s tím. Měla byste vědět jak často a co za typ výrobku používat, jak správně a jak často čistit, kdy používat séra, masky a jak si vybrat krém. Co určitě nesmí kosmetika obsahovat a proč.

Většina profesionálních kosmetik má i domácí řady, ze kterých vám může kosmetička přesně nabídnout to, co potřebujete, tak se nebojte zeptat!

A mimochodem, vaše pleť je ze 70% hlavně Vaše zásluha. My kosmetičky jednou do měsíce samy bez vás neuděláme dlouhodobou a trvalou změnu! Ale s pravidelnou domácí péčí už to problém není!

Díky profi produktům s vysokými koncentracemi účinných aktivních látek při ošetření nabudíme metabolismus vaší pleti a vy správnou domácí péčí celý efekt zvládnete v pohodě udržet a zlepšit. A tak se rychleji dostaneme společně tam, kde chcete být.

A co tedy s tím máte dělat?

Většina kosmetiček jsou profesionálky a tyto neduhy u nich už nenajdete. Co se ale může stát je to, že si pro sebe udělají analýzu vaší pleti, ale nedojde jim, že byste měla zájem ji znát.

Mají krémy, séra i čištění, ale bojí se Vám něco nabídnout, protože jim je hloupé z vás „tahat další peníze“.

Nedojde jim, že se vlastně neumíte o svou pleť starat, protože pro ně je to denní chleba. Ptejte se, komunikujte a vyzvídejte

Pokud ale nedostanete odpověď, doporučuji změnit lokál 😉!

A kdybyste nevěděla kam zajít, ráda se Vám budu věnovat!

Kosmetická ošetření, která si u mě můžete užít, naleznete na stránce Služby.

Abyste věděla kdo jsem, můžete si něco málo přečíst na stránce O mně.  Pokud byste se chtěla na něco zeptat, nebojte se zavolat nebo napsat. Pokud máte ráda Facebook, zvu Vás do své skupiny Zářivá pleť i bez make-upu, kde s nemusíte bát zeptat na cokoliv! 

Budu se na vás těšit.